Geværet og Månen

_

4. Geværet og Månen.

En mand ville en dag holde sjov med molboerne ... og han bildte dem ind, at der var udbrudt krig i landet, ... og at fjenden snart ville komme og erobre deres halvø. De blev selvfølgelig forskrækket ... og besluttede straks at befæste landet godt.

De sendte derfor en lille flok mænd over til Århus for at købe et gevær. Hos en mand i Århus fandt de efter nogen søgen en gammel, rusten skyder på en bjælke under loftet. De spurgte, hvad den kostede ... og fik den for en temmelig høj pris.

Men nu måtte de jo da prøve om den kunne skyde. Ingen af dem havde særligt mod på at gøre forsøget. Tilsidst blev de enige om, at en af dem skulle holde på geværet og skyde det af, ... mens de andre stod bagved i en række og holdt fast i hinanden.

De gik ned til stranden ... og stillede sig op, ... og den forreste sigtede over mod Mols ... og lod geværet gå af. I det samme fik han et ordentligt stød af det gamle, rustne gevær, der ikke havde været i brug i så mange år, at han faldt bagover og væltede alle de andre om på jorden.

Lidt efter kom de dog til sig selv igen og rejste sig op - men så fik de sig en endnu større forskrækkelse. Månen stod netop i det samme op over halvøen, og da den var gloende rød, troede de, ...at de havde skudt deres eget land i brand. Forfærdet kastede de den væmmelige skyder i vandet, ... styrtede ned i båden og roede hjemefter.

Lidt efter, da månen var kommet højere op på himmelen, så de, at de havde taget fejl - ... og nu ønskede de inderligt, at de ikke havde begravet deres gevær så hurtigt på havets bund.

Hent billede (Højreklik og Gem destination som) Opløsning
Tegning 1 af Alfred Schmidt 1887 Lav Høj
Tegning 2 af Alfred Schmidt 1887 Lav Høj
Tegning 3 af Alfred Schmidt 1887 Lav Høj
Tegning 1-2-3 af Alfred Schmidt 1887 Lav Høj

Klaver-node som PDF-fil